Despre noi

Prima micro berarie restaurant din Bucuresti

Lansata ca o revolta impotriva berii obisnuite, imbie prin berea buna, naturala, fabricata in locatie proprie cu echipamente produse de Brauhaus dupa retete originale si prin mancarurile gustoase, preparate traditionale (Carnati de Plescoi serviti cu mustar, ciolan de porc afumat cu fasole alba, varza calita, rasol de vita cu legume, supe variate – precum cea de peste, Gulas).

Cei care-i vor calca pragul vor putea viziona live procesul de preparare a berii si se vor putea relaxa alaturi de prieteni intr-o atmosfera deosebita.

https://goo.gl/maps/Lx7h7FDfN9R2

Bine ati venit intre batranele noastre ziduri, in care istoria incepe in urma cu aproape un veac.​

O lume marcata de dragostea fata de feluri de mancare traditionale si internationale (din Italia, Frata, Turcia, Irlanda etc.). O locatie ideala pentru un mic dejun tonic, un pranz rapid, un cocktail intre doua intalniri, o cina eleganta, evenimente de socializare, mese de afaceri, o petrecere privata, organizarea unui eveniment sau pur si simplu pentru o seara memorabila, intr-o companie placuta.

In curand va asteptam sa intrati si in fascinanta lume a berii brasate in casa dupa o reteta originala germana, ce dateaza din anul 1516.

Veti savura o bere nefiltrata naturala, obtinuta doar din apa, malt, hamei si drojdie.

Berea casei

beer pint blonde
Berestroika Whitie

DENSITATE 12%, ALCOOL 4%
Aceasta bere provine din zona Bavariei si are in componenta sa, fata de celelalte trei tipuri de bere produse de noi, malt de grau. Este o bere cu o densitate originala mai mica de 12% si un nivel de alcool de 4%.

small pint of blonde pint beer
Berestroika Blondie

DENSITATE 12%, ALCOOL 4,5%
Veritabila Pils nu este la fel de amara precum cea provenita din fabricatie industriala, ci se caracterizeaza prin aroma sa de hamei, un gust amar natural pronuntat, dar mai ales printr-un usor gust dulceag in perfecta armonie cu gustul de hamei.

small pint red beer
Berestroika Rosie

DENSITATE 14%, ALCOOL 5-5,5%
La origine, acest tip de bere provine din zona Vienei si se identifica usor datorita culorii sale roscate. Poseda un puternic gust de malt si se distinge print-un usor gust de hamei.

larger pint of beer blonde
Berestroika Blackie

DENSITATE 16%, ALCOOL 7%
Caracteristica sa principala este gustul puternic de malt si culoarea inchisa, aproape opaca. Noi producem aceasta specialitate prin brasare asa incat se pastreaza gustul puternic de malt, dar totodata ii conferim si o oarecare finete.

Istoric Bere

Berea a apărut acum circa 6.000 de ani. Vine cel mai probabil de la pâine, care s-a udat și a început să fermenteze, de unde a apărut procesul de fermentare. Cuvantul bere provine din latinescul bibere, care inseamna “a bea”.

Cele mai vechi urme de bere provin din anii 3.500-2.900 î.Hr. si au fost descoperite de curând în Tepe, Mesopotamia (astăzi în Iranul de vest).

Unii cercetători, studiind un număr mare de texte antice cât și texte târzii, au ajuns la concluzia că în antichitate exista o legătură strânsă între coacerea cerealelor și fabricarea berii. Coacerea cerealelor este până in zilele noastre un moment important în fabricarea berii.

O veche tabletă, acum în păstrare la Muzeul Metropolitan din New York, descrie berea babiloniană ca fiind o bere neagră, bere deschisă, bere roșie, bere cu trei straturi, bere cu cap, bere fără cap, etc. Se mai menționează faptul ca berea era băută printr-un pai, iar în cazul familiei regale un pai aurit, destul de lung încât să ajungă de la tron la un container mare de bere ținut în apropiere.

Acum 5.000 de ani, în Egipt, berea era un important aliment în dieta zilnică. Pe lângă faptul că era o băutură, berea era folosită și ca medicament. În 1516 apare Legea Germană a Purității (Deutsche Reinheitsgebot) , care spune clar că ingredientele berii trebuie să fie doar apă, orz și hamei.

În prezent, pentru ușurarea procesului semințele se pun la uscat, astfel încât se obține malțul. Malțul se fierbe, se strecoară și se adaugă drojdie. Potrivit rețetei tradiționale, pentru obținerea unei drojdii naturale se prepară un aluat din făină de grâu, iar aluatul se pune la copt până când mijlocul se întăreste. După care, bucățile din aluatul copt se pune într-un decoct* de malț pentru pregătirea berii.

În toată lumea 20.000 de feluri de bere sunt îmbuteliate în 180 de feluri, de la normală, slab alcoolizată, pils, amară, cremă de bere și bere neagră.

Hameiul este floarea de Humulus lupulus, un agent de stabilitate în bere. Acizii de hamei au un efect antibiotic slab contra bacteriei gram-positive care favorizează activitatea exclusivă a drojdiei de bere în fermentarea berii. Aroma dată de hamei, depinde de varietate și utilizare; hameiul fiert cu berea (“hamei amărui”) produc o amaraciune în timp ce hameiul adăugat mai târziu dă un fel de “aromă de hamei” (ultimele 10 minute din fierbere) și “aromă de hamei” (ultimele 3 minute din fierbere sau mai puțin) cu un grad de amărăciune mai scăzut. Adăugarea hameiului după fierbere, un proces cunoscut ca și “adăugarea hameiului uscat” adaugă puțină amărăciune. Hameiul nefiert dă doar o amărăciune slabă. Impactul amărăciunii după o anumită cantitate de hamei este specificată în unități de amărăciune.

Îmbutelierea berii a început în anul 1605. Comercializarea berii a început în anul 1200 D.C. în regiunile pe care se află astăzi Germania.

Scroll to Top